SNIJDEN & SLIJPEN

SNIJDEN & SLIJPEN

SLIJPEN & STEENBEWERKING

Snijden / slijpen

Ieder glasmodel ontstaat pas na het snijden en slijpen van de kanten. Uit grote basisplaten worden kleinere delen gesneden die als basis dienen voor verdere bewerking. Wij werken uitsluitend met 19mm dik glas, wat een kunst op zich is om te breken. Na het snijden blijven de glaskanten nog gevaarlijk scherp, dus dienen deze geslepen te worden. Afhankelijk van de complexiteit van het model, wordt gekozen voor een rechtlijnig of een computer gestuurd slijpproces. Veel water, snelheid en kracht zorgen ervoor dat de basisplaat uitgroeit tot het vooraf ingestelde ontwerp. Na deze bewerkfase heeft het glas mooie glad geslepen kanten. Indien gewenst, kunnen wij het glas ook “knabbelen”. Een ambachtelijke techniek waardoor de glaskanten een ruw uiterlijk krijgen. Is erg mooi te combineren met ruwe natuurstenen en keien.

Steenbewerking

Alle voornoemde technieken zijn aan glas gerelateerd. De meeste SGG partners zijn gespecialiseerde natuursteen bewerkers en hebben soms tot wel 3 generaties terug ervaring in het maken van grafmonumenten. De reden dat zij zijn aangesloten bij SteenGoedGlas is hun voorliefde om glas te combineren met natuursteen. Er zijn specifieke accessoires voor natuursteen, zoals verheven bronzen letters, die niet zozeer op glas toe te passen zijn. Denk ook aan lantaarns, messing letters, bronzen sculptures of ruwe keien. In de showrooms kunt u uitgebreid voorgelicht worden over al deze extra mogelijkheden.

LAAT U PERSOONLIJK ADVISEREN

Wij doen onze uiterste best om u via onze website van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u vragen heeft over een bepaald onderwerp of een over een specifieke toepassing. Hiervoor kunt u uitstekend terecht bij één van onze gespecialiseerde partners bij u in de buurt. Naast de gelegenheid om diverse modellen uit de collectie in de showroom te gaan bekijken, kunnen zij u tevens uitgebreid adviseren over alle mogelijkheden. Verder kunnen zij u ook uitstekend voorlichten over andere materialen die mooi te combineren zijn met het glas, zoals natuursteen, rvs, cortenstaal of brons.

Contact gegevens

Correspondentie adres:
Eemdijk 39-A, 3754NC Eemdijk
( GEEN BEZOEKADRES)
Telefoon 033-7858646
Email info@steengoedglas.nl
web www.steengoedglas.nl

 

CONTACT

LIEVER OP AFSPRAAK EEN SHOWROOM BEZOEKEN?

U bent altijd welkom om vrijblijvend inspiratie op te doen bij één van onze gespecialiseerde partners in uw regio. Het kan voorkomen dat de adviseur(s) bezet zijn door reeds aanwezige bezoekers. Wilt u zeker zijn dat er de nodige tijd en aandacht aan uw bezoek gegeven kan worden, dan adviseren wij van tevoren een afspraak te maken. U kunt via het onderstaande formulier de gewenste locatie, de datum en het tijdstip doorgeven. Als het in de agenda past, krijgt u een bevestiging en staat de koffie op de afgesproken dag klaar.

 

AFSPRAAK MAKEN