PLAATSING

SteenGoedGlas en haar partners leveren niet alleen goed advies, begeleiding, kwaliteitsmaterialen en vakmanschap, maar ook de juiste service en zorg. Een essentieel punt daarin is de plaatsing van het gedenkteken op de begraafplaats. Eventueel aanwezige beplanting of persoonlijke voorwerpen worden keurig naast het monument gegroepeerd, zodat u naderhand een keuze kunt maken wat wel of niet te bewaren. Wij besteden veel zorg een aandacht aan een vakkundige plaatsing, zodat de rustplaats van uw dierbare een verzorgde indruk geeft tijdens uw eerste bezoek.

Nadat de aarde op de ruimte genivelleerd is, wordt het monument bijna waterpas geplaatst. Er zal altijd een kleine hellingshoek aangehouden worden, zodat regenwater makkelijker afwatert. Om onkruidgroei te minimaliseren, wordt bij open omrandingen worteldoek onder het grind aangebracht. U kunt ook kiezen voor een dichte betonfundatie waarop het grind aangebracht wordt. De SGG partners kunnen u daarin het meest passende advies geven. De staande glazen panelen worden nauwkeurig in roestvrijstalen klemmen gemonteerd, welke op hun beurt op de betonfundatie geklonken zijn. Speciale rubbers tussen het glas en de klemmen zorgen voor een degelijke, vorstbestendige verbinding.

De SGG partners zijn ervaren bedrijven en beschikken over ultra moderne apparatuur om een monument veilig te vervoeren en verantwoord te plaatsen..Zwaar materieel om het monument naar de begraafplaats te transporteren. Daaraan gekoppeld lichtere apparatuur om het monument naar de rustplaats van uw dierbare te begeleiden. Hierdoor kunnen wij op een verantwoorde manier op nagenoeg alle plaatsen van een begraafplaats komen, ook met monumenten die een serieus gewicht hebben.

In sommige delen van Nederland is de bodengesteldheid niet erg stabiel, waardoor de kans bestaat dat het monument op termijn gaat verzakken. Om de kans op verzakking nagenoeg uit te sluiten, is het mogelijk dat wij fundatiepalen onder het monument aanbrengen. Deze palen gaan ca. 1,8 meter diep de grond in en steunen op de vastere grondlaag. Het gewicht van het monument rust nu niet op de losse aarde, maar wordt verdeeld over de vier palen die op hun beurt weer op stabielere ondergrond staan. Onze SGG partners kennen de situatie in hun regio en zullen u hierin bijstaan met het beste advies.

Contact gegevens

Correspondentie adres:
Eemdijk 39-A, 3754NC Eemdijk
( GEEN BEZOEKADRES)
Telefoon 033-7858646
Email info@steengoedglas.nl
web www.steengoedglas.nl

 

CONTACT

LIEVER OP AFSPRAAK EEN SHOWROOM BEZOEKEN?

U bent altijd welkom om vrijblijvend inspiratie op te doen bij één van onze gespecialiseerde partners in uw regio. Het kan voorkomen dat de adviseur(s) bezet zijn door reeds aanwezige bezoekers. Wilt u zeker zijn dat er de nodige tijd en aandacht aan uw bezoek gegeven kan worden, dan adviseren wij van tevoren een afspraak te maken. U kunt via het onderstaande formulier de gewenste locatie, de datum en het tijdstip doorgeven. Als het in de agenda past, krijgt u een bevestiging en staat de koffie op de afgesproken dag klaar.

 

AFSPRAAK MAKEN