Keuze mogelijkheden accessoires

POLYMEER GLAS

Naast een scala aan bijzondere bewerkingstechnieken biedt SteenGoedGlas tevens een collectie accessoires van polymeerglas, waarmee u het monument verder kunt verfraaien. Van harten tot vogels, of van rozen tot relikwieën. Meestal zijn de traditionele grafversieringen van standaard afmetingen, echter kunt u bij polymeerglas de grootte van het ornament naar wens bepalen. Wij produceren dit in eigen beheer, waardoor flexibele maatvoering mogelijk is. Het ornament wordt middels een afstandhouder op de achterliggende plaat bevestigd. Het kan zijn dat u een klein formaat wenst, waardoor het breekbaar lijkt te worden. Hierin kunnen wij u gerust stellen, want het speciale polymeer glas waaruit de kleurloze ornamenten gemaakt worden is zeer slagvast. Wij hebben een collectie van de meest gangbare ontwerpen samengesteld, maar kunnen ook uw eigen idee of ontwerp in deze techniek uitvoeren.

PDF polymeer glas

GLAZEN VLINDERS

Een vlinder staat symbool voor onsterfelijkheid en eeuwigheid. De rups die zich ontvouwt tot vlinder. Door deze symboliek is het niet voor niets een veelgevraagd accessoire voor een grafmonument. Er zijn diverse materialen om vlinders mee te maken, bijvoorbeeld in brons of rvs. Al jaren maakt SteenGoedGlas glazen vlinders die geheel met de hand ingekleurd werden. Dat heeft veel arbeidsuren tot gevolg, waardoor de prijs exclusief werd. Door onderzoek en veel ontwikkeling zijn wij er in geslaagd zeer fraaie vlinders in een zeer gedetailleerde, maar vooral efficiënte techniek uit te voeren. Naast het natuurgetrouwe uiterlijk zijn de kleuren ook nog eens duurzaam en de prijs acceptabel. Deze full colour vlinders maken wij in 3 afmetingen met keuze uit 10 dessins. De speciale glassoort conserveert de kleur. Een levensecht beeld van een mooie vlinder met stabiele kleuren.

PDF kleurvlinders

 

ZANDSTRAAL FIGURATIES

Nadat u in goed overleg een model heeft geselecteerd, kunt u een keuze maken uit een aantal technieken om het monument persoonlijk te maken. Dat begint bijna altijd met het aanbrengen van de naam en data van de overledene. Middels straal-of graveertechniek wordt dit duurzaam in het glas aangebracht. Het is ook erg mooi om het monument te voorzien van een figuratie in gelijke techniek. Dit kan een figuratie volgens eigen idee zijn of uit onze collectie. U kunt ruim 100 voorbeelden zien in de onderstaande link. Dit is slechts een deel van de mogelijkheden ter inspiratie. Onze partners beschikken ook over boekwerken vol met figuraties, waardoor er vaak iets bij zit wat aansluit bij uw wensen.

Teksten en figuraties kunnen wij diapositief stralen, waarbij de letters helder zijn in een omgeving van gematteerd glas. Dit geeft een extra dimensie aan de glasplaat en de invloed van de achtergrond is daarmee opgeheven.

PDF zandstraal figuraties

 

ETSEN EN GRAVEREN

Ets-en graveer technieken zijn bij uitstek geschikt om zeer gedetailleerde figuraties duurzaam in the glas aan te brengen. Er is veel mogelijk, zolang er maar een bruikbaar digitaal bestand wordt aangeleverd. Dit kan bijvoorbeeld een portretfoto zijn of een afbeelding van een lievelingsdier. SteenGoedGlas voert deze technieken in eigen beheer uit, zodat wij zelf de kwaliteit van de aangeleverde bestanden kunnen beoordelen en we daarmee de communicatielijnen naar onze partners kort houden. Ook worden hiermee misverstanden voorkomen en de kwaliteit van het eindresultaat gewaarborgd. Bij zowel ets-als graveertechniek wordt het glas op een gecontroleerde manier beschadigd. Dit is een onomkeerbaar proces, waardoor het beeld duurzaam is en voor eeuwig in het glas zichtbaar zal blijven.

PDF detail gravures

Contact gegevens

Correspondentie adres:
Eemdijk 39-A, 3754NC Eemdijk
( GEEN BEZOEKADRES)
Telefoon 033-7858646
Email info@steengoedglas.nl
web www.steengoedglas.nl

 

CONTACT

LIEVER OP AFSPRAAK EEN SHOWROOM BEZOEKEN?

U bent altijd welkom om vrijblijvend inspiratie op te doen bij één van onze gespecialiseerde partners in uw regio. Het kan voorkomen dat de adviseur(s) bezet zijn door reeds aanwezige bezoekers. Wilt u zeker zijn dat er de nodige tijd en aandacht aan uw bezoek gegeven kan worden, dan adviseren wij van tevoren een afspraak te maken. U kunt via het onderstaande formulier de gewenste locatie, de datum en het tijdstip doorgeven. Als het in de agenda past, krijgt u een bevestiging en staat de koffie op de afgesproken dag klaar.

 

AFSPRAAK MAKEN