FUSING & SLUMPING

FUSING & SLUMPING

FUSING & SLUMPING

Fusing

Fusing is een techniek waarbij wij speciale glassoorten versnijden en combineren in een werkstuk. Als het ontwerp klaar is, gaat het voor een langdurig stookproces in onze speciale fuse oven. De glassoorten versmelten en de kleuren komen tot leven. Eenmaal uit de oven geven wij met een gerust hart levenslange garantie op behoud van kleuren. Deze duurzame techniek leent zich zeer goed voor monumenten die uit twee panelen bestaan. Het kleurrijke fuse paneel geeft een extra dimensie aan het ontwerp. Wij beschikken over vele transparante kleuren die u naar eigen inzicht en smaak kunt combineren.

Slumping

Bij slumping techniek wordt het glas in een speciale oven over een mal gesmolten. De oven wordt ingesteld en het stookproces kan beginnen. Na een paar dagen durend afkoelproces is het werkstuk klaar en is er een uniek object ontstaan. Het unieke komt voort uit het feit dat de stookmallen voor éénmalig gebruik zijn. Het maken van die malen is puur handwerk en uit ervaring weten wij dat er altijd kleine verschillen ontstaan bij het maken van een replica. Daarnaast is het glas tijdens het versmelten ook enigszins onvoorspelbaar, dus nooit twee keer hetzelfde. Dit maakt dat deze ambachtelijke techniek resultaten geeft met een onvergelijkbare uitstraling.

LAAT U PERSOONLIJK ADVISEREN

Wij doen onze uiterste best om u via onze website van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u vragen heeft over een bepaald onderwerp of een over een specifieke toepassing. Hiervoor kunt u uitstekend terecht bij één van onze gespecialiseerde partners bij u in de buurt. Naast de gelegenheid om diverse modellen uit de collectie in de showroom te gaan bekijken, kunnen zij u tevens uitgebreid adviseren over alle mogelijkheden. Verder kunnen zij u ook uitstekend voorlichten over andere materialen die mooi te combineren zijn met het glas, zoals natuursteen, rvs, cortenstaal of brons.

 

Contact gegevens

Correspondentie adres:
Eemdijk 39-A, 3754NC Eemdijk
( GEEN BEZOEKADRES)
Telefoon 033-7858646
Email info@steengoedglas.nl
web www.steengoedglas.nl

 

CONTACT

LIEVER OP AFSPRAAK EEN SHOWROOM BEZOEKEN?

U bent altijd welkom om vrijblijvend inspiratie op te doen bij één van onze gespecialiseerde partners in uw regio. Het kan voorkomen dat de adviseur(s) bezet zijn door reeds aanwezige bezoekers. Wilt u zeker zijn dat er de nodige tijd en aandacht aan uw bezoek gegeven kan worden, dan adviseren wij van tevoren een afspraak te maken. U kunt via het onderstaande formulier de gewenste locatie, de datum en het tijdstip doorgeven. Als het in de agenda past, krijgt u een bevestiging en staat de koffie op de afgesproken dag klaar.

 

AFSPRAAK MAKEN